Home > Piets blog > Europa: kouder komende tijd
Volg Piet

Piets blog

Europa: kouder komende tijd

Koud winterweer in zuidoost Europa
Winterweer vinden we in Europa vooral terug in het zuidoosten. Een hogedrukgebied boven het zuidwesten van Rusland transporteert de kou naar deze hoek van Europa.

Sneeuw in Turkije
Tegelijk ligt er een depressie boven Turkije. Daar is het ook koud winterweer met talrijke fikse sneeuwbuien. Ook in Griekenland vandaag kans op een sneeuw.

Wit Rusland -23 graden
In Wit Rusland vroor het afgelopen nacht 23 graden. Ook in Roemenië (-20.5) en Slowakije (-17) heeft winterweer flink toegeslagen.

Scandinavië: -26 graden
Nog kouder is het in Scandinavië met in Finland afgelopen nacht -26 graden. In Zweden (-25) en Noorwegen (-23) ook volop winterweer.

Centraal Europa: komende dagen kouder
Centraal Europa is minder koud. Afgelopen nacht vroor het bijvoorbeeld in Duitsland alleen in het uiterste zuiden. In het oosten van Polen nog wel wat vorst, daar daalde het kwik tot -7 graden. De komende dagen wordt het kouder in centraal Europa. In de nachten overwegend matige vorst.

Zacht op de Britse Eilanden
De Britse Eilanden hebben te maken met heel zacht weer. Gisteren werd het in Schotland al 10 graden. Deze waarde zal vandaag in meer gebieden gehaald worden. Komende dagen wel weer wat kouder met in de nachten lichte vorst.

Wintersportweer
De vorstgrens ligt daar tussen de 800- en 1000 meter. Later vandaag en morgen af en toe wat sneeuw. Dat de vorstgrens niet lager komt heeft te maken met depressies die boven het centrale deel van de Middellandse Zee liggen en zachte lucht naar de Alpen transporteren.

Meer Blog