Home > Piets blog > Europa: matige tot strenge vorst
Volg Piet

Piets blog

Europa: matige tot strenge vorst

Midden en zuiden Duitsland: lichte sneeuw
In het midden en zuiden van Duitsland valt vandaag wat lichte sneeuw, in Tsjechië sneeuwt het harder. Verder gaat een groot deel van Europa verstopt onder een wolkendeken of heeft te maken met mist.

Op de Britse Eilanden valt lichte ijzel.
De zon schijnt in Denemarken en het zuiden van Zweden en Finland. Het zijn deze opklaringen en boven het noorden van Duitsland die ons land veroveren.

Veel regen zuiden Italië- Griekenland kans op sneeuw
In het zuiden van Italië valt vandaag veel regen, in de hoger gelegen delen in ook sneeuw mogelijk.
Deze depressie trekt door naar Griekenland. Daar arriveert het morgen en gaat ook daar voor flink wat neerslag zorgen. Vooral het noorden zou die neerslag wel eens als sneeuw kunnen vallen bij temperaturen rond het vriespunt. Afgelopen nacht vroor het op Larissa Airport 6 graden. Naar het midden en zuiden is het milder. In Athene was het vanochtend om 9.00 uur 4 graden.

Binnenlanden Turkije: sneeuw
Later op de dag en in het weekend krijgen ook de binnenlanden van Turkije met flinke sneeuwval te maken. Daarbij liggen de temperaturen rond of onder nul.
Ook in het noorden en midden van Spanje deze dagen kans op een paar sneeuwbuien.

Centraal Europa: matige tot strenge vorst
Het centrale deel van Europa koelt de komende dagen flink af en het gaat matig tot streng vriezen in de nachten. In steeds meer gebieden gaat de zon schijnen.

Alpen: geen neerslag, wel zon en vorst
In de Alpen geen neerslag, wel gaat de zon er schijnen. De vorstgrens ligt eerst rond de 800 meter aan de noordkant van de Alpen tot 1200 meter aan de zuidkant. In het weekend daalt de vorstgrens en gaat het ook in de dalen vriezen.

Meer Blog