Home > Piets blog > Europa: Veel regen en sneeuw onder weg naar Griekenland
Volg Piet

Piets blog

Europa: Veel regen en sneeuw onder weg naar Griekenland

Europa: vrij koud en grijs
Een hogedrukgebied met de naam “Christl” is er verantwoordelijk voor dat het in een groot deel van west en centraal Europa rustig en grijs, vaak ook mistig weer is en koud weer is. Zonder dat het nu diep winters is.

Een warme laag (inversie) ligt op geringe hoogte en bij gebrek aan stroming weet een koude laag zich aan de grond te handhaven.

Waarnemingen:
Zo was het om 10.00 uur bewolkt in Parijs
(-4.0) Bordeaux (motegen/ijzel -2.5) Brussel (-4.0)  Berlijn(-5).
Praag (-9) Wenen (-6) Warschau (-6) en Wenen (-3)

Zon, maar fris in Spanje
Voor zonnig weer moeten we afreizen naar Spanje. Zuidelijk van de Pyreneeën is vrij zonnig tot zonnig. Een depressie boven het centrale deel van de Middellandse zee zorgt er wel voor dat het langs de oostkust soms bewolkt is.
Hoewel de zon er flink schijnt is het allerminst warm en vriest het in de nachten. Landinwaarts wordt het slechts 3 tot 5 graden, in het uiterste zuidoosten tegen de Portugese grens aan wordt het nog 10 tot 13 graden.

Zuiden Italië regen
Het zuiden van Italië heeft te maken met een erg wisselvallig weertype, wat te maken heeft met de depressie die daar ligt.

Veel regen en sneeuw onderweg naar Griekenland en Turkije
Bijbehorende talrijke buien trekken later vandaag naar Griekenland. ook morgen is het in Griekenland uiterst wisselvallig met veel regen en in het noorden en later ook in het midden van Griekenland kans op sneeuw.
Het slechte weer trekt door naar Turkije.

Herfst op Britse Eilanden
Op de Britse Eilanden wordt het compleet herfst. Een diepe stormdepressie boven IJsland zorgt voor een stormachtige wind uit het westen tot zuidwesten en soms zelfs storm.
Verder gaat het hard regenen en valt er in Schotse hooggebergte sneeuw.
Het wordt een stuk zachter met zelfs 10 tot 12 graden op vrijdag in de zuidelijke delen van de Britse Eilanden.

Europa: komende dagen stuk zachter
De komende dagen is het deze depressie samen met een hogedrukgebied vanaf de Azoren die er voor zorgen dat een groot deel van Europa een stuk zachter en wisselvalliger wordt.

Meer Blog