Home > Piets blog > Europa: zeer veel regen in zuidwest Frankrijk en noorden Italië
Volg Piet

Piets blog

Europa: zeer veel regen in zuidwest Frankrijk en noorden Italië

Hogedrukgebied boven Scandinavië
Ons land heeft te maken met de invloed van een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië.

Scandinavië: koud en vrij zonnig
Dat geeft overwegend droog en stabiel weer in een groot deel van noord, midden en west Europa. Vooral in Scandinavië is het nog koud. Zo vroor het de afgelopen nacht Zweeds Lapland 26 graden. Het is er echter wel zonnig.

Als tegenhanger van het Scandinavische hogedrukgebied fungeert een depressie boven Spanje en Italië. Deze landen hebben te maken met een zeer wisselvallig weertype.

Veel regen in noordoosten Spanje zuidwesten Frankrijk
Vandaag valt bijvoorbeeld flink wat regen in het noordoosten van Spanje. Maar wat te denken van zuidwest Frankrijk. Daar valt vandaag gemakkelijk tussen de 50- en 80 mm regenwater. Ook in de Pyreneeën valt regen.

Morgen breiden de regenbuien boven het noorden van Spanje zich uit naar het midden van het land. Het is aan de koude kant met 7 tot 15 (zuiden) graden.

Zeer veel regen in Italië
In Italië gaat het ook flink tekeer. In het noordwesten valt vandaag en morgen zeer veel regen, maar in de hoger gelegen delen ook sneeuw. Morgen ook elders flinke buien met het zwaartepunt in het noorden en midden.
Er kan meer dan 100 mm regen in een etmaal vallen.

Regen en boven de 2000 sneeuw in Alpen
Donderdag trekt het slechte weer naar midden Europa. In de Alpen valt dan ook neerslag en boven de 2000 zal de neerslag als sneeuw vallen.

Zon in Europa
Schijnt de zon dan nog ergens? Ja, vandaag flink wat zon in het zuiden van Duitsland, het noorden van Frankrijk en in Tsjechië en Slowakije en het zuidwesten van Portugal. Ook in het midden en delen van het zuiden van Italië hebben vandaag zon. Dat gaat zoals gezegd snel veranderen.

Meer Blog