Home > Piets blog > Februaristorm
Volg Piet

Piets blog

Februaristorm

We kunnen ons gaan opmaken voor een paar ruige dagen. Langs de kust is er zaterdag zelfs kans op een februaristorm.

Het onstuimige weer wordt veroorzaakt door een tweetal diepe depressies met een kerndruk rond de (950 hPa). Ze trekken vanaf IJsland naar Scandinavië en horen bij een omvangrijk lagedrukgebied dat in de buurt van IJsland ligt.

Vandaag valt het nog wel mee, bij zee neemt de wind toe tot 6 Bft. Vanavond en vannacht gaat het al harder waaien en komt bij zee een harde tot stormachtige wind uit het zuidwesten tot westen te staan. Morgen hebben we eigenlijk de hele dag te maken met veel wind. Bij zee staat een harde en soms stormachtige wind, kracht 7 tot 8. Vooral later op de dag zwelt de zuidwestenwind flink aan en krijgen de Wadden de meeste wind.

In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend zou het wel eens kunnen gaan uitdraaien op een heuse februaristorm uit het westen tot zuidwesten. Later op de dag neemt de wind geleidelijk aan in kracht af. Zondag is het allemaal weer wat minder ruig.

Verder is het zeer zacht met op zaterdag zelfs gemiddeld 11 graden.  In Limburg kan het dan 12 of 13 graden worden. Daar breekt de zon ook nog eens door!
Verder  completeert regen het herfstachtige beeld. Vannacht al regen in het noorden en midden van het land en morgen maken ook deze gebieden de meeste kans op (lichte) regen.

Zaterdag ontsnapt een groot deel van het land aan regen, het noorden niet. Daar gaandeweg de dag (lichte) regen. Zondag zijn de rollen omgedraaid en krijgen het zuiden en midden de meeste regen.

Waarschuwing: vrijdag en zaterdag moet het verkeer rekening houden met zware windstoten.

Meer Blog