Home > Piets blog > Kouder, maar lange termijn wel stabiel!
Volg Piet

Piets blog

Kouder, maar lange termijn wel stabiel!

Ook voor het zuiden van het land zal het voorjaar weer ophouden te bestaan. Eigenlijk is dit al gebeurd, want vandaag komen de temperaturen daar al veel lager uit en ook overheersen wolken.

Morgen en vrijdag worden bewolkte dagen en is het bovendien wat kil. Wel gaat de sterke wind liggen wat het voor het gevoel minder onplezierig maakt.

Later op vrijdag passeert een storing, die regen brengt maar ook een hogedrukgebied op sleeptouw neemt.
Vrijdag in de namiddag gaat het in het westen regenen en deze regen houdt een behoorlijke poos aan. Ook zaterdag op het eerste deel van de dag hebben we daar, vooral in de zuidoostelijke helft van het land nog last van.

Daarna is het woord aan een hogedrukgebied dat vanaf de Britse Eilanden de Noordzee opkoerst.
Zondag breekt de zon al flink door, al moeten we ook rekening houden met de kans op mist of hardnekkige wolken. Wanneer de zon doorbreekt zal het al snel weer voorjaarsachtig aanvoelen omdat de wind zich heel rustig houdt. De nachten worden wel weer fris met lichte vorst.

Na het weekend blijft een hogedrukgebied het weer bij ons bepalen. Het centrum ligt vlakbij- of boven ons land. Dus blijft het rustig weer. Er zijn geen storingen in de buurt en dus zou de zon een flinke rol kunnen gaan spelen. Ik wil waken voor al te veel optimisme omdat de invloed van de Noordzee er wel is, de nachten koud en de aangevoerde lucht vrij vochtig. Ideale omstandigheden voor de vorming van mist en dan is het altijd maar de vraag in hoeverre deze oplost temeer omdat er maar weinig stroming zal zijn.

Meer Blog