Home > Piets blog > Lange termijn: winter moeilijk verhaal.
Volg Piet

Piets blog

Lange termijn: winter moeilijk verhaal.

De weerkaarten voor de lange termijn boden gisteren nog wat kleine openingen voor een nieuwe winters setting vanaf halverwege volgende week.

Vandaag kan niet anders dan de conclusie getrokken worden, dat de hoop op een winterse periode later volgende week er bepaald niet groter op geworden is.

Een hogedrukgebied wat na het weekend vanaf de Oceaan opstoomt richting het vaste land van Europa heeft nu niet bepaald de intentie om noordelijk van ons land voor anker te gaan. Voor winterweer is dat nodig, of een ligging ten noordoosten van ons land.

Vrijwel alle computerberekingen vandaag gaan uit van een positie die in elk geval niet noordelijk is. Offenbach berekent het hoog vanaf dinsdag in de buurt van ons land en Duitsland. De Amerikanen en het ECMWF tekenen het gebied met hoge barometerstanden nog wat westelijker in.

Langs de oostflank van dit hogedrukgebied kan dan vrij vochtige en niet al te koude lucht ons land binnen stromen.

Wel kunnen we stellen dat de kans op neerslag gaandeweg volgende week afneemt en dat de thermische hoogstandjes wel even tot het verleden behoren. De kans op nachtvorst neemt iets toe, maar een overgang naar winterweer is niet waarschijnlijk.

Meer Blog