Home > Piets blog > Langere tijd noordelijke stroming dreigt
Volg Piet

Piets blog

Langere tijd noordelijke stroming dreigt

Vandaag en morgen zijn de temperaturen voorjaarsachtig.Aan de oostflank van een depressie boven het Iberisch schiereiland wordt zachte lucht aangevoerd. Deze zachte lucht zal morgen in het noorden al een beetje onder druk komen te staan door een toenemende oostenwind.

Deze oostenwind, geregisseerd door een hogedrukgebied dat boven Scandinavië is komen te liggen zal de zachte lucht vanaf woensdag in het hele land afvoeren.

De tweede weekhelft zal dan ook beduidend koeler verlopen dan het voorjaarsachtige begin. Morgen wordt het in Limburg 16 tot 18 graden. Dat is compleet voorjaar.

Donderdag en vrijdag komen we onder invloed van zwakke storingen, maar in het weekend nadert een volgend hogedrukgebied vanaf de Oceaan. Vrijdag ligt het boven de Britse Eilanden en in het weekend koerst het richting ons land.

Ondanks de stijgende luchtdruk en de weer meer doorbrekende zon wordt het nauwelijks warmer. Dit komt omdat het hoog gevuld is met koude lucht en de matige wind vanaf de koele Noordzee komt.

Begin volgende week zou er wel eens even weer een noordoostenwind kunnen opsteken om later weer plaats te maken voor een noordwestenwind.
Een noordelijke stroming dus begin volgende en dus hoeven we ook dan nog geen terugkeer te verwachten van voorjaarstemperaturen.

Normaal voor deze tijd van het jaar is een temperatuur van rond 10 graden.
Veel neerslag staat er deze hele week niet op het programma en ook voor het weekend verwacht ik geen of nauwelijks neerslag. Dat betekent dat de maand maart voorlopig erg droog verloopt.

Meer Blog