Home > Piets blog > Maatregelen tegen droogte
Volg Piet

Piets blog

Maatregelen tegen droogte

Deze maand verloopt tot nu toe zeer droog, maar zal niet record droog eindigen. Dat kan al niet meer. Er is inmiddels al meer regen gevallen dan er in de record droge aprilmaand van 2007 viel. Toen werd er in de Bilt slechts 0.3 mm afgetapt. Op veel plaatsen viel zelfs geen drup.

Inmiddels is er deze maand in het noorden en zuidwesten gemiddeld tussen de 5- en 10 mm regen gevallen. In het noordwesten en (zuid) oosten tussen de 10- en 18 mm.

De maand maart verliep ook al zeer droog en langzaam maar zeker zien we de natuur ook erg droog worden. Sloten komen leeg te staan en het waterpeil in allerlei kanalen en riviertjes staan laag.
In de media verschenen inmiddels ook enkele berichten over deze droogte. Hier volgt een bericht, overgenomen van RTV Noord.

De waterschappen in de provincie Groningen nemen maatregelen om de droogte tegen te gaan.
De afgelopen vijf weken is er nauwelijks regen gevallen. Om het waterpeil op niveau te houden wordt er extra water aangevoerd uit het IJsselmeer. Dat gebeurt op een veel vroeger moment dan andere jaren.

Sommige boeren zijn al begonnen met het beregenen van hun land. De waterschappen verwachten voorlopig geen problemen. Pas als de droogte nog langer dan twee weken aanhoudt, ontstaat er een tekort aan water.

Meer Blog