Home > Piets blog > Mooi weekend voor de boeg
Volg Piet

Piets blog

Mooi weekend voor de boeg


Prachtige foto van de zonsopkomst in het noord Groningse Woltersum. De komende tijd kunnen we vaak genieten van de zonsopkomst. Er breekt een periode van droog en (vrij) zonnig weer aan! (Foto: Theo Verhoeven)

Vandaag trekken er een aantal wolkenvelden over het land. Deze wolken horen bij een storing boven de Britse Eilanden.  Achter het wegtrekken van deze storing grijpt een hogedrukgebied de macht en komt vanaf de Noordzee richting ons land. Daar ligt het dit weekend.
Het resulteert in een prachtig weekend met heel veel zon. Ideaal weer om te fietsen, het waait nauwelijks.  Morgen komen er nog wel een paar wolkenvelden of stapelwolken voor, maar zaterdag en zondag heeft de zon bijna vrij spel! De zon kracht steeds meer kracht dus is het verstandig goed beschermd de zon in te gaan.

Na het weekend trekt het hogedrukgebied door naar midden Europa. Er komt een zuidoostelijke stroming opgang. Er wordt nog warmere lucht aangevoerd. Komt de 20 graden dit weekend zuidelijk van de grote rivieren al inzicht, na het weekend zal dit ook elders het geval zijn.

En regen? De hele volgende week hoeven we niet te rekenen op regen en zeker niet op regen van enige betekenis.  Waarschijnlijk trekt het hogedrukgebied dat ons het warme en zonnige weer bezorgt halverwege de week naar oost Europa weg, maar een volgend hogedruk bolwerk ligt al klaar om de regie over te nemen.
Goed nieuws voor zon- en voorjaarsliefhebbers. Slechtnieuws voor de natuur , de boeren en akkerbouwers.

Meer Blog