Home > Piets blog > Mooi weekend voor de boeg
Volg Piet

Piets blog

Mooi weekend voor de boeg

Rondom een hogedrukgebied boven de Alpen stroomt vandaag zachte lucht ons land binnen. Deze zachte lucht wordt begrensd door een storing met wolken. Daar hebben we vandaag last van, maar de zon wint van het zuiden uit terrein. Het wordt in een groot deel van het land een mooie en zachte lentemiddag waarbij het kwik in het zuiden van het land de 20 graden kan overschrijden!

Morgen zakt het ‘Alpenhoog’ weg om plaats te maken voor eentje van Britse makelaardij.
De wind draait van het zuidwesten naar het noordwesten en er wordt vanaf de Noordzee frissere lucht aangevoerd.

Met deze luchtsoort hebben we ook vrijdag en in het weekend te maken. Vrijdag passeert een nog een zwakke storing die vooral in het noorden wat wolken zal geven. De storingen die ons passeren zijn steeds maar zwak waardoor regen uitblijft.

Ook in het weekend blijven hogedrukgebieden in de buurt van ons land. Ik verwacht fraaie dagen waarbij de wind gaat liggen en de zon flink zal schijnen. Heel warm wordt het niet met zo’n 15 tot 16 graden maar nog altijd is dat wel 3 tot 4 graden warmer dan normaal.

Het wordt een prima weekend voor de bbq het terras of een mooie boswandeling! Ook wordt het mooi fietsweer doordat de wind zich behoorlijk rustig houdt.

Meer Blog