Home > Piets blog > Morgen, overmorgen en vrijdag (zware) storm!
Volg Piet

Piets blog

Morgen, overmorgen en vrijdag (zware) storm!

Morgen, overmorgen en vrijdag komt er in de kustgebieden een (zware) westerstorm te staan. Morgenmiddag en gedurende het eerste deel van de avond staat er in de kustgebieden in het westen en in het Waddengebied een noordwesterstorm, kracht 9. In het noordwesten en op de Waddeneilanden mogelijk tijdelijk kracht 10 (zware storm).

In het zuidwestelijk kustgebied waarschijnlijk windkracht 8 of mogelijk 9. Landinwaarts waait het ook hard. De stormbuien met zware tot zeer zware windstoten zullen morgenochtend en middag in het hele land flink tekeer gaan. Tijdens buien is er ook kans op hagel en onweer. De buien beperken zich later in de middag en in de avond waarschijnlijk tot het noordelijke deel van ons land.

Ik verwacht door de storm en de stormbuien de nodige schade. Op donderdag een storm uit het zuiden tot zuidwesten. Op vrijdag opnieuw een westerstorm, met in het noordelijk kustgebied kans op tijdelijk zware storm. Ook dan stormbuien en kans op schade.
Ik verwacht woensdagochtend een zeer zware ochtendspits door regen, stormbuien en al een stormachtige wind. Kans op windstoten en slecht of matig zicht. Ook de avondspits heeft last van buien en het stormweer.

Meer Blog