Home > Piets blog > Na natte sneeuw- stabiel en geleidelijk aan zonnig
Volg Piet

Piets blog

Na natte sneeuw- stabiel en geleidelijk aan zonnig

Gisteren viel er zelfs wat natte sneeuw en was het werkelijk een kletsnatte dag. Op sommige plaatsen lag vanochtend nog een paar centimeter aan sneeuw-resten op de stoep of in de tuin.
De natte sneeuw had te maken met een storing die over ons land naar Duitsland trok. Deze kleine depressie is ontstaan op de grens van zachte lucht ten zuiden van ons land en opdringende koude lucht noordelijk daarvan.

De koude lucht wint terrein, hoewel deze niet heel koud zal zijn. De wind is al gedraaid naar het noordoosten. Deze ontwikkeling danken we  aan een hogedrukgebied. Het breidt zich de komende dagen uit vanaf de Britse Eilanden tot over ons land en Rusland.

Eerst is het bewolkt maar later op dinsdag breekt de zon al eens door. Vanaf woensdag wordt er een paar dagen drogere lucht aangevoerd en komt er flink wat ruimte voor de zon. Daar het niet al te sterk waait zal het zelfs een beetje voorjaarsachtig aandoen! Overdag wordt het een graad of 6 en in de nachten vriest het enkele graden. Hoewel de wind naar het noordoosten is gedraaid zal er van een winterinval geen sprake zijn. Echte kou blijft uit de buurt.

Vanaf vrijdag krimpt de wind naar het noorden tot noordwesten omdat het hoog zich dan terug trekt tot boven de Britse Eilanden.
Toch lijkt deze komend weekend opnieuw koers te zetten richting Scandinavië. Daarmee stijgen de kans van de zon weer. Duidelijk is dat we de komende tijd te maken hebben met een stabiel weertype. Het is droog en geleidelijk aan zelfs zonnig!

Meer Blog