Home > Piets blog > Nog altijd zwaar weer in Genua
Volg Piet

Piets blog

Nog altijd zwaar weer in Genua

Zware onweders in het Noord-Italiaanse Genua hebben ook vandaag voor chaos gezorgd. Hevige regenval heeft de afgelopen dagen in Noord-Italië aan minstens zes mensen het leven gekost en voor miljoenen euro schade aangericht.
De begrafenis van de slachtoffers van het noodweer moest na nieuwe aanhoudende regen uitgesteld worden. Volgens de Italiaanse media zal de bijzetting morgen gebeuren.

De ongewoon hevige neerslag veroorzaakte bovendien een grondverschuiving in de Fereggiano, een zijrivier van de Bisagno. Dat heeft tot bijkomende overstromingen in de Ligurische havenstad geleid. Vele straten in de binnenstad van Genua staan onder water. In de voorbije weken was de Bisagno door het noodweer al buiten zijn oevers getreden. Een vloedgolf sleurde er vier vrouwen en twee kinderen mee de dood in.

In Piemonte en de Po-vlakte is de situatie daarentegen terug gekalmeerd. Na de afnemende regenval is het waterpeil van de rivieren rond de steden Turijn en Cuneo en in de Po opnieuw aan het dalen, zo deelde de civiele bescherming mee. De scholen in de regio konden vandaag weer openen.

Meer Blog