Home > Piets blog > Ook fraai tijdens Paasdagen?
Volg Piet

Piets blog

Ook fraai tijdens Paasdagen?

De Paasdagen komen langzaam maar zeker in zicht. Voor veel mensen een lang en vrij weekend en dus hopen we met z’n allen op mooi weer.

Vandaag een eerste voorzichtige vooruitblik richting  het weer tijdens het Paasweekend.
Op de weerkaart zien we dit weekend een hogedrukgebied dat zich vanaf Duitsland richting het oosten van Europa verplaatst.

Een volgend ‘hoog’ ligt echter al klaar en neemt de regie op zaterdag en zondag snel over. Het komt in de buurt van ons land te liggen. Na het weekend trekt het systeem door naar de Baltische Staten en maakt de weg vrij voor een zachte stroming uit het zuidoosten tot zuiden. Het wordt compleet zomer!

Gaandeweg de week – de exacte timing is nog moeilijk aan te geven – zal er opnieuw een machtswisseling plaats vinden tussen twee hogedrukgebieden. Ook dit nieuwe hogedrukgebied zal het weer een tijd lang weten vol te houden ons weer gunstig te beïnvloeden. Wanneer de trend zich voortzet – en daar ziet het wel naar uit – dan zullen hogedrukgebieden ook volgend weekend de dienst uitmaken.

Dat is goed nieuws! De kans op een wisselvallige Pasen met regen is vooralsnog klein. Het maakt voor het weerbeeld echter nogal wat uit waar het hogedrukgebied precies komt te liggen. Het verschil in deze tijd van het jaar tussen een noorden – of een zuidoostenwind kan zomaar oplopen tot wel 10 graden.
Ik hou u op de hoogte van de ontwikkelingen en maandag volgt een update.

Dit weekend is het genieten van rustig weer met vooral op zondag veel zon. Ideaal weer voor een fietstocht. Tijdens de barbecue ‘s avonds de jas wel bij de hand houden.

Meer Blog