Home > Piets blog > Record warme Pasen
Volg Piet

Piets blog

Record warme Pasen

‘Het KNMI heeft nog nooit zo’n warme Pasen geregistreerd op thuisbasis De Bilt als dit jaar. Dat meldde woordvoerder Harry Geurts. Paaszondag liep het kwik zelfs op naar 26 graden in de Bilt.

Het vorige record dateert uit 1949 toen het in het paasweekeinde van 16,17 en 18 april in de Bilt 24,5 graden werd en Nederland te maken had met vergelijkbare weersomstandigheden.

In het oosten van het land steeg de temperatuur zelfs verder dan in De Bilt. Er waren echter wel grote verschillen. Zo was het langs de kust maar 16 tot 17 graden met een stevige wind uit het noorden. Een verschil tussen van 10 graden in ons kleine landje.

Inmiddels is een andere luchtsoort ons land binnen gedrongen. Het is vandaag weliswaar zon flink zonnig maar al niet meer zo warm. Op de Wadden is het maar 13 graden, landinwaarts wordt het 21 tot 22 graden.

Morgen wordt het nog een graadje minder warm en hebben we bovendien te maken met wolken die vanaf de Noordzee ons land binnen komen zetten. Het oosten maakt later op de dag zelfs kans op een buitje.

Donderdag krijgen we te maken met een storing vanuit het oosten. Om precies te zijn, vanuit Duitsland. Ook dan is er vrij veel bewolking met in de loop van de dag kans op een regen- of onweersbui.

vanaf vrijdag neemt een hogedrukgebied boven Scandinavië de regie weer stevig in handen. Daardoor neemt de kans op regen weer snel af en gaat de zon weer vaker schijnen. Het kwik gaat weer iets omhoog, maar de wind uit het oosten blijft sterk waardoor het kouder aanvoelt dan de werkelijke temperatuur.

Ik denk dat het op Koninginnedag droog en vrij zonnig zal zijn. Ook is het warm met 20 tot 23 graden!

Meer Blog