Home > Piets blog > Regencijfers maandag – vandaag nieuwe regen
Volg Piet

Piets blog

Regencijfers maandag – vandaag nieuwe regen

In het noordoosten van het land viel maandag op sommige plaatsen zelfs meer dan 10 mm regen. Ongekende weelde waar veel gebieden in het land jaloers op zullen zijn gezien de extreme droogte. (foto: Jannes Wiersema – Roodeschool)

Gisteren was een behoorlijk natte dag in het noorden van het land.  Enkele (afgeronde) cijfers: Giethoorn (15) Delfzijl (14) Grootegast (13) Roodeschool en Zuidbroek (12) IJsselmuiden, Hardegarijp, Hoogeveen, Sneek (11 mm)

Het was een wat kille dag. De hoogste temperatuur werd gemeten in Westdorpe, het werd er 17.8 graden. Woensdrecht kwam tot 16.8 graden. In Lauwersoog werd het slechts 13.3 graden, Leeuwarden kwam tot 13.4 graden en daarmee waren dit de stations met de laagste temperaturen.
In veel gebieden werd het niet warmer dan 13 tot 15 graden. Dat is 3 tot 4 graden onder het langjarig gemiddelde van zo’n 18 graden.

Een frontensysteem trekt vandaag over het land. Het systeem hoort bij een diepe depressie die zuidelijk van IJsland ligt. Vooral in het noorden en midden van het land geeft dit periodiek regen. In het noordoosten is deze maand al tussen de 20- en 35 mm regen gevallen en daar behoort de droogte tot het verleden. Het watertekort natuurlijk nog niet.

Morgen krijgt een ruggetje van hogedruk meer invloed.

 

Meer Blog