Home > Piets blog > Stabiele periode: droogte houdt nog lang aan
Volg Piet

Piets blog

Stabiele periode: droogte houdt nog lang aan

De grasmaand April begint zoals Maart verliep: droog. Vandaag valt er nog enige regen.

Het is een zwakke storing die passeert en een wat warmere luchtsoort op sleeptouw neemt richting ons land. Morgen hebben we daar mee te maken en wordt de 20 graden in het zuiden van het land gehaald.

Het woord is dan aan een hogedrukgebied dat morgen boven het zuiden van Duitsland en het centrale deel van de Middellandse Zee ligt.
Donderdag draagt dit ‘hoog’ de macht over aan een Engels hogedrukgebied. De wind draait naar het westen tot noordwesten en vanaf de Noordzee wordt wat minder zachte lucht aangevoerd. Deze machtsoverdracht gaat gepaard zonder neerslag.

Dus blijft het maar droog. Ook in het weekend houdt dit hogedrukgebied stand en komt zelfs nog wat dichterbij ons land te liggen. Daardoor gaat de wind liggen maar blijven neerslaggebieden op grote afstand.

Ook begin volgende week houdt dit droge en vrij rustige weer aan. Het ziet er naar uit dat de eerste twee weken van April nauwelijks neerslag gaan geven en dit na al zo’n droge maand Maart. Voor de natuur, boeren en akkerbouwers zal dit ongetwijfeld gevolgen hebben.

Meer Blog