Home > Piets blog > Storingen brengen veel en vaak regen
Volg Piet

Piets blog

Storingen brengen veel en vaak regen

Op de Oceaan ligt een omvangrijke depressie. Deze voert zachte lucht richting noordwest Europa. Tegelijk ligt er een hogedrukgebied boven Groenland en een lagedrukgebied boven Zweden. Deze laten koude lucht vanuit het noorden afzakken richting het Noordzeegebied. Het gevolg is dat er allerlei storingen ontstaan.

Deze storingen blijven de komende dagen boven ons land hangen en zullen regelmatig veel soms soms ook langdurig regen geven.
Vandaag passeert een dergelijke storing met regen. Nadat deze is weggetrokken volgt vannacht alweer een volgend regengebied wat morgenmiddag naar het oosten wegtrekt. Het kan eens even droog worden, maar dat is maar van korte duur. In de avond en nacht dringt alweer een ander regengebied het zuiden van het land binnen wat in de nacht naar vrijdag flink wat regen geeft. Gaandeweg de vrijdag verbetert het weer, maar in de avond en nacht volgen buien.

Pas in het weekend gaat het allemaal wat verbeteren wat te maken heeft met een hogedrukgebied dat dan boven de Alpen komt te liggen. Vooral het noorden is nog wel gevoelig voor wolken en misschien een buitje. Zondag krijgt dit hogedrukgebied nog wat meer invloed. De zon breekt vaker door en het kwik loopt op naar rond de 10 graden! We moeten er maar van genieten, maandag regent het weer.

De winter gaat door een diep dal en ook begin volgende week is een terugkeer van de winter niet aan de orde. We zien dan een hogedrukgebied boven Rusland tot over midden en zuidoost Europa. Samen met depressies boven Groenland en op de Oceaan zorgt deze drukverdeling ervoor dat zachte lucht ons ongehinderd binnen kan stromen.

Meer Blog