Home > Piets blog > Storm langs de Wadden
Volg Piet

Piets blog

Storm langs de Wadden

Dit weekend is het onstuimig. Zondag passeert zelfs een heuse stormdepressie. De Wadden moeten dan ook rekening houden met een volle storm, kracht 9 uit het westen tot zuidwesten. Vaak gaat dit ook gepaard met regen, maar dat nu erg meevallen. De actieve neerslaggebieden blijven op afstand. Ook zaterdag is het al winderig maar zondag wordt duidelijk de dag waarbij de wind de absolute hoofdrol zal spelen.

Hoe zit het met een eventuele Sinterklaaswinter?  Op de weerkaart zien we begin december een depressie, onder regie een zuidelijke gerichte straalstroom, richting het Iberisch Schiereiland trekken. Deze ontwikkeling biedt enig perspectief omtrent een mogelijke doorbraak naar een ander stromingspatroon. Vooralsnog oogt de onderneming echter niet al te daadkrachtig. Wel stroomt Scandinavië vol met Poollucht. Jammer voor de winterliefhebbers is dat de luchtdruk in dit geval laag blijft.

Door toenemende temperatuurtegenstellingen tussen Noord en Zuid-Europa toe is het erg moeilijk de zuidwestelijke circulatie te doorbreken. Er komt in ieder geval een poging om verandering teweeg te brengen. Dat is een voorzichtige eerste stap. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten maandagochtend meer nieuws over de jongste ontwikkelingen.

Begin december gaat er eindelijk wel weer verse sneeuw vallen in het Alpengebied. Het is daar al lange tijd recorddroog.

Meer Blog