Home > Piets blog > Vanaf woensdag weer lange tijd droog
Volg Piet

Piets blog

Vanaf woensdag weer lange tijd droog

Er is regen onderweg. Het is echter maar één storing en deze zal veel te weinig regen brengen om het tekort aan water op te heffen. Vanavond en vannacht trekt deze storing over met een paar buien. Daarbij is een kleine kans op hagel en een slag onweer.

Morgenochtend bevinden we ons in de achterkamer van deze storing en is er nog altijd kans op een bui. Daarachter stijgt de luchtdruk snel.

Vanaf de Oceaan zien we een hogedrukgebied richting ons land komen. Vanaf woensdag is het alweer gedaan met de kans op regen.
Donderdag en vrijdag maar ook in het weekend houdt dit hogedrukgebied storingen op afstand. Eerst ligt het in de buurt van ons land, in het weekend komt het boven centraal Europa te liggen. Ook dan houdt de droogte dus aan.

Na het komend weekend zien we dat er alweer een volgend hogedrukgebied vanaf de Oceaan onze kant opkomt. Misschien dat deze machtswisseling een enkele bui loslaat, maar ook begin volgende week is de kans op droog weer vrij groot en dus zal april voorlopig de droge trend van maart onveranderd doorzetten.

Gaandeweg de volgende week berekenen het ECMWF en GFS een overgang naar een meer wisselvallig weertype met dan wel kans op regen.

Meer Blog