Home > Piets blog > Veel warmte in zuiden en midden Europa
Volg Piet

Piets blog

Veel warmte in zuiden en midden Europa

Koel in noordwesten Europa
Ons land heeft vandaag te maken met een koele westenwind. Niet alleen ons land, ook in het noorden en midden van Frankrijk is het koel met 16 tot 18 graden. Het noorden en westen van Duitsland hebben eveneens met dit toch wat frisse weertype te maken.

Donderdag warmte in Duitsland – daarna onweersbuien en koel
Donderdag wordt het in heel Duitsland even heel erg warm met 25 tot 28 graden. De warmte is een eendagsvlieg. Later op de dag volgen onweersbuien en vrijdag is het 10 graden koeler.

Zuiden Frankrijk: 25 tot 30 graden.
In het zuiden van Frankrijk wordt het vandaag ruim 25 graden evenals in Polen en het zuidoosten van Duitsland. De warmte in het zuiden van Frankrijk houdt ook de komende dagen aan.

Hoog zomers in centraal Europa
Hoog zomers is het in centraal Europa. In Hongarije wordt het vandaag 30 graden. Ook de andere centraal Europese landen hebben te maken met zomerweer. Daar wordt het rond 25 graden. Morgen stroomt er koelere lucht binnen en komen de temperaturen enkele graden lager uit. Ook is er kans op een enkele stevige onweersbui.
Donderdag en vrijdag warmte het met veel zon weer op, voordat het later op vrijdag opnieuw afkoelt middels enkele onweersbuien.

Hitte op Iberisch schiereiland
Hitte vinden we terug op het Iberisch Schiereiland. De temperatuur in het zuidwesten van Spanje en Portugal loopt op naar 30 tot 35 graden!

Griekenland warm met soms een bui
Ook in Griekenland is het flink warm. In het westen wordt het vandaag en ook de komende dagen tropische warm: rond 30 graden. Naar het oosten en zuiden toe is het een aantal graden minder warm. Op Kreta wordt het 24 tot 27 graden. Naast zon komt er soms een onweersbui voor. Ook op de Balkan komt af en toe een onweersbui voor maar is het met 23 tot 27 graden wel warm.

Italië: flink warm – noorden vrijdag erg veel regen
Tenslotte Italië: Daar is het warm tot zeer warm met 25 tot soms ruim 30 graden in het noorden tegen de Alpen aan.

Vrijdag is voor het noorden van Italië maar ook in de Alpen een dag om in de gaten te houden. Dan passeert een storing met zeer veel neerslag.

Lapland: kou verdwijnt
De kou die in Lapland nog lange tijd stand wist te houden is nu ook aan het verdwijnen. Afgelopen nacht nog slechts wat lichte vorst.

Meer Blog