Home > Piets blog > Voorjaar!
Volg Piet

Piets blog

Voorjaar!

Een depressie die gisteren voor een onstuimige dag zorgde ligt vandaag boven Denemarken. Een Brits hogedrukgebied neemt de regie over en vandaag merken we de gevolgen daarvan al: de zon schijnt veelvuldig, al komen er in de zuidoostelijke helft van het land wel wat wolkenvelden voor.

Dit weekend kent twee gezichten. Zaterdag wordt een complete voorjaarsdag. Het kwik loopt op naar 12 tot wel 15 graden, de hoogste temperaturen verwacht ik in Limburg. De zon schijnt heel regelmatig, maar een stralende dag word het niet, er trekken ook wolkenvelden over.

Zondag komt de temperatuur een paar graden lager uit en is er veel bewolking met soms wat lichte regen. Een minder fraaie dag dus dan de zaterdag.

Het voorjaarsweer keert echter terug. Het Britse hogedrukgebied koerst op maandag naar Scandinavië alwaar het langere tijd voor anker gaat. Dat geeft vanaf maandag de terugkeer van de zon en de temperatuur komt overdag dan uit rond 12 tot 14 graden. Opnieuw dus voorjaarsweer!

Pas later in de week wordt er een aanval gedaan op het fraaie weer en zou vooral noorden te maken krijgen met een iets minder zacht weertype. Dat is nog ver weg. Morgen vooral genieten van een mooie lentedag en na een dipje op zondag kunnen we ook volgende week genieten van fraai weer zonder neerslag. Dat betekent wel dat deze maand voorlopig vrijwel verstoken blijft van noemenswaardige neerslag.

Meer Blog