Home > Piets blog > Voorjaarstemperaturen, maar voor hoelang?
Volg Piet

Piets blog

Voorjaarstemperaturen, maar voor hoelang?

Een hogedrukgebied dat vanaf Engeland koers heeft gezet richting Scandinavië zorgt vandaag gaandeweg de dag voor de aanvoer van al wat drogere lucht. Daardoor kan de zon nog eens doorbreken en wordt de sfeer wat minder nevelig. Er wordt aanvankelijk hele zachte lucht aangevoerd, vandaag wordt het 12 tot 14 graden, maar morgen loopt het kwik in Limburg op naar 15 tot 17 graden! En dat met veel zon: volop voorjaar!

Dit fraaie voorjaarsweer houdt niet lang stand, Een depressie vanuit Spanje rukt gaandeweg de week op richting ons land. Er wordt vanaf woensdag minder zachte lucht aangevoerd. Vooral het noorden zal gevoelig kouder worden, daar zal het vanaf woensdag nog amper 10 graden worden.

De depressie zorgt ook voor een toename van de bewolking en op donderdag en vrijdag passeren zwakke storingen met wat lichte regen.

In het weekend neemt een nieuw hogedrukgebied de regie over. Het resulteert in een noordwestelijke stroming waarbij storingen weer op afstand worden gehouden. En dus is het droog, maar echt zacht voorjaarsweer zit er dan niet in.

Meer Blog