Home > Piets blog > Voorlopig droog en steeds meer zon!
Volg Piet

Piets blog

Voorlopig droog en steeds meer zon!

De wolken worden vanuit het zuidoosten aangevallen door de zon. In delen van Limburg en Brabant brak de zon gaandeweg de ochtend al door. Heel langzaam zal de zon terrein winnen. Het noordwesten en noorden van het land zullen echter nog even geduld moeten hebben. Het zal woensdag zijn voor het daar echt zonnig zal zijn.

Een hogedrukgebied dat vanaf de Britse Eilanden onderweg is naar Denemarken zorgt voor het stabiele maar ook enigszins koude weer. In het noorden wordt het vandaag niet ‘warmer’ dan 3 of 4 graden!
Positief is dat storingen op afstand worden gehouden. Niet alleen vandaag, ook de rest van de week en in het weekend is dit het geval.
Woensdag en donderdag worden uitgesproken zonnige dagen. In de nachten vriest het licht. Overdag wordt het heel langzaam een graadje zachter.

Later op donderdag en ook op vrijdag komt er al wat meer bewolking voor. Het eerst in het noorden van het land. Zaterdag zullen wolken overheersen. Dit heeft te maken met een machtswisseling tussen twee hogedrukgebieden. Het een trekt weg naar midden Europa, het volgende ligt boven de Britse Eilanden klaar om de macht over te nemen. De lucht wordt dan echter wel vanaf de Noordzee aangevoerd en is dus vochtiger. Later op zaterdag en anders op zondag draait de wind opnieuw naar het oosten en wordt er weer drogere lucht aangevoerd.

De kansen voor de zon nemen dan weer toe. Thermische hoogstandjes zijn dan nog altijd niet te verwachten.
Na het weekend komt het hogedrukgebied in de buurt van ons land te liggen. We kunnen dan ook een droge en vrij zonnige start van de komende week verwachten. Maar ook dan zullen voorjaarstemperaturen niet aan de orde zijn. Misschien later in de week.

Meer Blog