Home > Piets blog > Warmte afgestraft door enkele buien
Volg Piet

Piets blog

Warmte afgestraft door enkele buien

Gisteren waren er grote verschillen in het land. Het zuiden en midden hadden te maken met zonneschijn terwijl het noorden verstopt ging onder een dikke wolkendeken.

Ook vandaag zijn de verschillen er. Het noorden begint opnieuw met wolken terwijl het zuiden en midden van het land baden in zonneschijn.
Uiteindelijk gaat ook in het noorden de zon schijnen. Niet alleen is het zonnig, we kunnen ons gaan opmaken voor een zeer warme dag.
Vanuit Frankrijk wordt van oorsprong subtropische lucht aangevoerd en kan de tropische 30 graden zelfs lokaal worden gehaald in het zuidoosten van het land.

Naar het noorden en westen toe zijn de temperaturen met 25 graden wat minder hoog, maar ook daar dus volop zomerweer vandaag! Net zo snel als de warmte komt zal deze ook weer verdwijnen.

Een eerste storing bereikt later vanmiddag al het westen van het land met kans op een regen- of onweersbui. Deze storing trekt vannacht over het land met overal kans op een regen- of onweersbui. Het is een voorloper van de veel koelere lucht die ons land morgen bereikt.
Vooral het oosten van het land kan morgen dan rekenen op regen. In het hele land komen de temperaturen 10- tot 15 graden lager uit dan vandaag!

Meer Blog