Home > Piets blog > Weekend strijd tussen warme- en koele lucht
Volg Piet

Piets blog

Weekend strijd tussen warme- en koele lucht

Het blijft lastig voor hooikoorts patiënten. Nu staan de grassen in bloei. Gelukkig deze groep mensen waait de wind uit het noordwesten en dus vanaf zee. Een aflandige wind zorgt voor nog veel meer problemen.

De mondjesmaat vallende regen heeft in elk geval tot dankbaarheid vanuit de natuur geleid.
De gewassen zien er opgefrist uit en de bermen hebben een ware groeispurt ondergaan.

De komende tijd is het echter weer gebeurd met regen. Vandaag en morgen zijn er een tweetal erg zwakke storingen die nog eens een drupje regen kunnen geven, maar veel zal dit niet voorstellen.

Vrijdag zou er in het zuidoosten een bui tot ontwikkeling kunnen komen, maar van grootschalige regengebieden is geen sprake.

In het weekend komen zowel warme continentale lucht als koele oceaanlucht richting ons land zetten.
Het wordt een interessante strijd die zaterdag door de warme lucht gewonnen zal worden. We kunnen ons gaan opmaken voor een warm en vrij zonnig weertype.

Het verantwoordelijke hogedrukgebied dat boven de Oostzee ligt trekt op zondag naar de Baltische Staten weg.
Hiermee komt de weg vrij voor koelere oceaanlucht en deze wint op zondag terrein. Misschien levert zit zelfs een enkele bui op.

In het oosten kan het nog 22 of 23 graden, maar in het kustgebieden blijft het kwik al enkele graden achter. Later op de dag stroomt de minder zachte lucht ook over het oosten van het land uit.

Volgende week houden we dit wat wisselvallige weertype. Dan is het weer eens even warm, dan is het weer een poosje koeler. Deze overgangen gaan af en toe gepaard met een bui. Maar ook volgende week verwacht ik geen depressie doorbraak met veel regen. Ook een periode van stabiel weer is niet aan de orde. Groeizaam weer.

Meer Blog