Home > Piets blog > Weekend voorjaar?
Volg Piet

Piets blog

Weekend voorjaar?

De nieuwste weerkaarten ondersteunen een trend die er al wat langer te zien is. Namelijk dat er in het weekend een zuidelijke stroming opgang gaat komen. Dit zouden we dan danken aan een depressie zich zich uitstrekt vanaf Spanje tot over de Noorse kust. Als tegenhanger fungeert een hogedrukgebied boven het oosten van Europa.

Wamere lucht vanuit het Middellandse Zeegebied stroomt dan op zaterdag ons land binnen waardoor het kwik daar al kan oplopen naar waarden iets boven de 10 graden.
Zondag krijgt dit weer een vervolg en zou het zelfs nog wat warmere kunnen worden! En dat met het voorjaarszonnetje erbij.

Het is allemaal nog wat prematuur, de puzzelstukjes moeten goed vallen, maar duidelijk is dat de lente een poging gaat doen ons land met een bezoekje te vereren. En nog wel in het weekend!

Het zal overigens geen lange visite worden. Na het weekend steekt er een oostenwind op en stroomt er koudere lucht vanuit het midden en noordoosten van Europa ons land binnen. De kans op nachtvorst neemt dan ook weer toe!

Meer Blog