Home > Piets blog > Weerpraatje – weekend opnieuw zomer?
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje – weekend opnieuw zomer?

Grote verschillen in temperatuur om 12.30 in ons land.
Op Terschelling en Vlieland slechts 17 graden, op dat zelfde moment in het zuidoosten van het land een temperatuur van 27 graden.
Het kwik zal nog verder oplopen en in west Brabant en Limburg kan het zelfs tropisch warm worden met 29 of 30 graden.

Na een nacht met buien zal vooral het oosten van het land morgen nog te maken met hebben met een storing op de grens met koelere lucht middels een paar buien.
Dan is het gewoon weer tijd voor de trui en jas met 15 tot 17 graden.

Daarna zien we weer herstel. Vanaf woensdag komt een rug van hogedruk vanaf de Britse Eilanden over ons heen te liggen. Die rug wordt gaandeweg de week sterker en breidt zich uit tot over Polen. De wind draait naar het noordoosten en er wordt warmere lucht aangevoerd.
In het weekend wordt het zomers warm met 25 graden. Wel kunnen er verschillen optreden tussen de kustgebieden (vooral de Wadden en Kop van Noord Holland) en landinwaarts. De noordoostenwind en de invloed van de Noordzee is hier debet aan.

Al deze dagen is het droog en dus zullen het watertekort en droogte verder gaan toenemen. Het doorlopend potentieel neerslagtekort (een combinatie van verdamping en de hoeveelheid neerslag die er is gevallen) is in het westen en zuidwesten al opgelopen naar 150 tot 175 mm!

Na het weekend dreigt een noordelijke stroming met minder warm weer en een toenemende kans op een bui.

Meer Blog