Home > Piets blog > Weersomslag vanaf woensdag
Volg Piet

Piets blog

Weersomslag vanaf woensdag

Afgelopen nacht hadden we te maken met een koude nacht. In Leeuwarden daalde het kwik naar 2.0 graden en op de Wadden Eilanden tot 1.6 graden, (Vlieland).
Buiten onze provinciegrenzen was het nog een stuk kouder. En Heino (-5.3) Berkhout
(-4-4) Hupsel (-4.3) Volkel: (-4.0) Lelystad (-3.8).

Een hogedrukgebied dat vanmiddag boven Denemarken is er verantwoordelijk voor dat de zon vandaag en morgen bijna ongehinderd schijnt. Het hoog trekt echter snel weg en ligt morgen al boven het westen van Rusland.

Deze ontwikkeling maakt de weg vrij voor een  storing die ons land in de loop van woensdag zal bereiken.
Het is een eerste storing van een lange reeks die ons zal gaan passeren.
Een diepe depressie boven Scandinavië zal de regie over ons weer overnemen. Dit zal vanaf donderdag gebeuren. Dan is het echt helemaal gebeurd met het fraaie weer. De depressie is op grote hoogte gevuld met koude Poollucht. Aan de grond wordt  er met een zuidwestelijke wind relatief milde lucht aangevoerd. Dezze tegenstellingen vergroten alleen maar de onstabiliteit.

Hoewel het kwik iets de lucht ingaat zal het vanaf donderdag uitgesproken wisselvallig zijn met soms flink wat wind en talrijke buien, misschien wel een eerst echte Maartse bui met hagel.

Dit wisselvallige weer houdt ook in het weekend aan. Daarna zal het weer zich geleidelijk aan stabiliseren en zal er waarschijnlijk weer een (noord) oostelijke stroming tot stand komen. Deze stroming zal zeker geen voorjaarstemperaturen met zich mee brengen!

Meer Blog