Home > Piets blog > Windhoosje of valwind in Groningen
Volg Piet

Piets blog

Windhoosje of valwind in Groningen

(Foto: Jannes Wiersema – Roodeschool)
Noodweer trok donderdag rond 13.00 over delen van de provincie Groningen. Er kwam onweer voor, hagel en veel regen in korte tijd. Sommige mensen menen zelfs een windhoosje of een valwind te hebben gezien. Weerwaarnemer Jannes Wiersema  uit Roodeschool verteld: “Tegen 13:20 zagen een aantal mensen een slurfje boven Uithuizermeeden. (noorden Groningen)

Aan de Tuinbouwweg is bij sommige mensen wat schade ontstaan. Bij een bewoner daar vlogen de tuinstoelen door de lucht en werden tegen een coniferenhaag gegooid. Ook werd bij dezelfde bewoner een trampoline opgetild ( terwijl het verankerd vastzat in de grond) en werd ca 200-300 meter op een akkerland geblazen en kwam daar vervolgens terecht. Totaal kapot.

Bij een bouwbedrijf werd een aanhangwagen opgetild en weer neergezet. De wind schoot uit tot in kracht 11. Mensen hoorden een gierend geluid. Verder viel er veel regen. In de buurt van Roodeschool en Oudeschip viel tussen de 19-23 mm in hele korte tijd met veel wateroverlast en hagelschade aan suikerbieten.”

Meer Blog