Home > Piets blog > Zondag enkele buien
Volg Piet

Piets blog

Zondag enkele buien

Er zwak frontensysteem trekt vandaag van noordwest naar zuidoost over het land. Het geeft enige regen. Op de Noordzee liggen opklaringen klaar en met een zwakke noordwestelijke stroming zullen deze vandaag na de regen terrein gaan winnen.

Dan is het woord morgen aan een ruggetje van hogedruk dat voor een vrij zonnig weertype zal zorg dragen. Is het vandaag nog kil, morgen wordt het allemaal al een stuk zachter.

De rug van hogedruk houdt ook zaterdag stand. Er wordt nog wat warmere lucht aangevoerd, in Limburg kan het zelfs 23 tot 24 graden worden!

Is dit dan de aanzet tot een warme en zonnige zondag? Ik denk het niet. Naar het oosten toe wordt het best nog aangenaam mar 20 tot 22 graden, maar koelere lucht dringt al in de ochtend het westen van het land binnen. Dit gaat gepaard met enkele buien, mogelijk met onweer. Deze koelere lucht verovert in de middag ook het oosten van het land. De natuur zal blij zijn met deze buien.

In grote delen van het zuiden en westen van het land viel deze maand nog maar enkele millimeters regen. Heel anders is dat in het noordoosten van Groningen waar al 44 millimeter regenwater werd afgetapt.

In Tilburg viel nog maar 3 mm.

Volgende week komen we op de grens van een nieuwe rug van hogedrukvanaf de Azoren en een depressie op de Oceaan. Voorlopig ga ik er vanuit dat het hogedrukgebied de meeste invloed zal hebben. Het zal niet direct resulteren in een hoog zomers weertype, wel in  een meest droog weertype met temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde van 18 tot 19 graden.

Meer Blog