Home > Piets blog > Actueel: Sneeuw en overlast
Volg Piet

Piets blog

Actueel: Sneeuw en overlast

Vanmorgen overal sneeuw, maar ook vanmiddag sneeuwt het nog enige tijd in een groot deel van ons land. Dit gaat samen met eerst een krachtige wind. Kust en Wadden hard tot stormachtig. De overlast voor het verkeer neemt in de ochtendspits sterk toe.

Vooral vanmorgen sneeuwt het voor een langere tijd in het hele land. Tijdelijk matige sneeuwval. Er valt gemiddeld ongeveer 5 tot 10 cm, op plaatsen waarschijnlijk meer dan 10 cm. De krachtige tot harde wind zorgt voor duinvorming. In de kustgebieden tijdelijk een harde tot stormachtige wind. Door de droge, sterke zuidoostenwind valt er in het noorden en noordoosten minder sneeuw. Rond 09.00 uur sneeuwde het intensief in het westen. Rond 10.00u zware sneeuwval in het midden van het land. In het oosten lichte sneeuw. In het zuiden ook sneeuw of af en toe lichte sneeuw.

De wind neemt vanmorgen in het westen en zuiden snel af. Elders staat vanmiddag nog een vrij krachtige zuidoost tot oostenwind en in het Waddengebied hard. Vanmiddag valt er nog een lange periode sneeuw en lichte sneeuw in het noorden, oosten en zuiden van ons land. Vanuit het noorden wordt het later in de middag geleidelijk droog. Vannacht lichte tot matige vorst met -6 of -7 graden in het noorden en oosten.

Waarschuwingen alle verkeer: gladheid door sneeuw, kans op duinvorming en matig of slecht zicht.

Meer Blog