Home > Piets blog > Herfstweer
Volg Piet

Piets blog

Herfstweer

De overgang van de zomer naar herfst is niet ongemerkt voorbij gegaan. Ongeveer 2 weken geleden was het nog ruim 25 graden. Inmiddels komt het kwik amper tot 15 of 16 graden. Kortom: het is herfst.

Het wordt vannacht koud, met in het binnenland vorst aan de grond. Het is dan ook rustig met brede opklaringen. In het oosten en midden kan het kwik lokaal naar 1 of 2 graden zakken. Aan de grond is er daarbij op uitgebreide schaal vorst mogelijk. Op diverse plaatsen zijn mistbanken te verwachten, die zondagochtend ook weer vrij snel zullen oplossen.

Zondag krijgen we een aardige dag met een vrij zonnige en droge ochtend. In de middag volgt vanuit het zuidwesten bewolking en regen. De oostenwind is matig tot krachtig en het wordt 15 of 16 graden. Waarschuwing voor de watersport: vanwege de kans op onweersbuien en de toenemende oostelijke wind halverwege de middag de haven opzoeken.

Maandag hebben we te maken met veel neerslag, door buiige regen en onweer. Lokaal kan in het noorden en noordwesten tussen 20 tot 25 mm neerslag vallen, tot dinsdagochtend. Verder hebben we aan zee een harde zuidwester (7 Bft) en ook boven land waait het (vrij) krachtig. De temperaturen lopen door deze wind wel aardig op en zetten de thermometers op 17 tot 21 graden.

Meer Blog