Home > Piets blog > Kustgebieden: storm of mogelijk zware storm
Volg Piet

Piets blog

Kustgebieden: storm of mogelijk zware storm

In aansluiting aan mijn blog van gisteren over de naderende storm voor vannacht en morgen overdag, kom ik met een actueel bericht. Dit naar aanleiding van de nieuwe weerkaarten.

Vanavond neemt de zuidoostenwind toe tot krachtig en later in de kustgebieden tot hard. Vannacht komt er in het westelijk kustgebied een volle zuid tot zuidwesterstorm te staan, gemiddeld windkracht 9. De storm zal vooral in het tweede deel van de nacht en in de vroege zondagochtend huishouden.

In het noordwestelijk kustgebied kan mogelijk in de loop van de nacht of morgenochtend vroeg een zware storm komen te staan, mogelijk kracht 10. In het Waddengebied staat dan een stormachtige wind. De uitschieters kunnen tot in kracht 11 reiken (90 tot 110 km/u). Het stormveld verplaatst zich zondagochtend richting Wadden en ligt daar zondagmiddag ook nog. In alle kustgebieden staat zondagochtend een zuidwesterstorm. Met nog altijd uitschieters tot tussen 90 en 110 km/u. Het Waddengebied heeft tijdelijk kans op zware storm.

In de middag wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk wat rustiger. Aan het begin van de avond staat er in het Waddengebied nog een harde tot stormachtige wind en langs de westkust krachtig tot hard.

Landinwaarts staat zondagochtend een harde zuidwester met uitschieters in kracht 8 of 9. Ook daar wordt het in de middag geleidelijk wat rustiger. Er gelden dus waarschuwingen voor de scheepvaart, maar ook voor alle verkeer.

Meer Blog