Home > Piets blog > Minder extreem dan verwacht
Volg Piet

Piets blog

Minder extreem dan verwacht

In grote gebieden van ons land is het weer minder extreem uitgepakt dan verwacht. Noord-Holland heeft samen met het midden en zuidoostelijke deel van ons land vanmorgen wel flink wat sneeuw gehad. Het noorden en oosten bleven het meest buiten schot. In het noordoosten is vanmorgen de zon doorgebroken. De krachtige tot harde zuidoostenwind is er mede de oorzaak van dat het sneeuwgebied in het noorden en oosten opdroogde en afbrokkelde. Ook de eigenschappen van het neerslagfront hebben een rol gespeeld. Verder viel vanmorgen al op dat de komst van het sneeuwgebied vertraagde.
Om de vraag te beantwoorden, waarom ik geen rekening heb gehouden met deze factoren, daarop kan ik kort zijn. De afgelopen dagen zag het er net iets anders uit, zelfs gisteravond en vanmorgen vroeg nog. Een inschatting die deels niet is uitgekomen. Een weersverwachting is complex.

Waarschuwingen: vanmiddag met name in het zuiden, midden en in Noord Holland overlast door sneeuw. In het zuidwesten en westen buien en buitjes met regen. In het zuidwesten later ook kans op mist. De avondspits moet in het midden en zuiden nog rekening houden met kans op sneeuw. Vanavond en vannacht overal kans op gladheid.

Meer Blog