Home > Piets blog > Strenge vorst en (wat) sneeuw
Volg Piet

Piets blog

Strenge vorst en (wat) sneeuw

Bij mij is de Bolswardervaart dichtgevroren, maar dat is voor mij nog geen reden voor het krijgen van een Elfstedenkoorts of gevoel. Wel is het zo, dat wij de komende nachten matige tot strenge vorst kunnen verwachten.

Ook in Friesland komt het op de meeste plaatsen in de nachten tot strenge vorst, -10, -11 of -12 graden. Samen met lichte tot matige vorst overdag en een minder sterke wind is dat goed voor de ijsgroei. Na de afgelopen dagen met een krachtige oostenwind zijn er nog steeds talrijke windwakken en liggen veel vaarten nog deels open. Maar kijkend naar de vorst en de afname van de wind verwacht ik dat wij het weekend volop op schaatsen komen. Sneeuw en meer bewolking kunnen van donderdag op vrijdag voor wat minder lage temperaturen zorgen. Vrijdag is er in het noorden en westen ook kans op sneeuw.

Ik verwacht dat de winter het tot en met dinsdag of woensdag weet vol te houden, maar het wordt volgende week wel geleidelijk minder koud. Na dinsdag of woensdag is het nog even afwachten. Ik kom hier morgen op terug. Voorlopig gaat koning winter voor kou, ijs en (wat) sneeuw. En de Elfstedenkoorts heb ik nog niet!

Meer Blog