Home > Piets blog > Van alles wat
Volg Piet

Piets blog

Van alles wat

Als de dooi er flink in zit, wil dit niet zeggen dat de kans op gladheid voorbij is en het voorjaar al voor de deur staat. Vaak zien we dat de koude ondergrond de eerste tijd nog regelmatig voor plaatselijke gladheid kan zorgen. Vaak zien we ook een wisselend optreden tussen de koude lucht uit het noorden en de zachte lucht uit het zuidwesten en westen, vanaf de oceaan.
De komende anderhalve week zal op verreweg de meeste dagen de aanvoer van zachte lucht plaatsvinden. Af en toe weet de koude lucht vanuit het noorden een of twee dagen het weer te bepalen. Dit is zondag en maandag aan de orde. Vooral de bovenlucht wordt flink koud en dus kan het tot een aantal winterse buien komen met vooral de kans op sneeuw en in de nacht van zondag op maandag op veel plaatsen lichte vorst. Het voordeel is dan de komst van de zon.
Bij de aanvoer van zachte lucht is er in deze tijd van het jaar vaak sprake van mist, nevel, bewolking, (wat) regen of motregen. Het wisselvallige karakter hoort bij de dooi en de overgang naar het voorjaar. Kortom: de komende tijd van alles wat.

Meer Blog