Home > Piets blog > Wintervoorspelling 2012-2013
Volg Piet

Piets blog

Wintervoorspelling 2012-2013

Vuile, grillige winter en op schaatsen!

De 3 belangrijkste karakterpunten voor de komende winter zijn: een vuile, soms grillige winter, we komen op schaatsen en waarschijnlijk een koude december.
Elk jaar kom ik voor 1 december met mijn definitieve wintervoorspelling. Voordat de meteorologische winter op 1 december begint. Dus is het nu zover. Ik laat de wintervoorspelling leesbaar staan, zodat iedereen deze kan vergelijken met de werkelijkheid. Het verschil met de voorlopige voorspelling is niet groot.

De komende winter zal vuil en soms grillig verlopen. Dit betekent vaak overlast voor het verkeer door sneeuw, ijzel, maar ook regen en soms stormachtig weer. Is het niet het een, dan is het wel het ander. Een karakter waarvan je ook kan zeggen dat deze winter een kwakkelend karakter zal hebben. Daar heb ik niet voor gekozen, want ik verwacht toch ook een of twee langere koude perioden met voldoende vorst om op natuurijs te gaan schaatsen. De perioden vanaf halverwege december tot en met begin januari en die van eind januari en het eerste deel van februari komen hiervoor het meest in aanmerking. Het zal duidelijk zijn dat exactheid (wanneer precies) op dit moment nu nog niet mogelijk is.

Andere bijzonderheden:
December kan wel eens gemiddeld koud verlopen. Verder wordt het spannend in de buurt van kerst. Ik denk aan de kans op een winterse of witte kerst. Die kans is voor mij nog altijd niet uitgesloten. Over het algemeen zal deze winter wat temperatuur betreft uitkomen in de buurt van wat normaal is. Zo gemiddeld rond 3,5 graden.

Meer Blog