Home > Piets blog > Zomerwarmte, waarschuwingen en tips
Volg Piet

Piets blog

Zomerwarmte, waarschuwingen en tips

Vandaag opnieuw een flink warme zomerdag met veel zon. De temperaturen zullen op veel plaatsen zomers uitpakken. De noord tot noordoostenwind is minder sterk als gisteren, waardoor het gemiddeld wat warmer kan aanvoelen.

Waarschuwingen:

Zonnen: UV komt vandaag opnieuw uit rond 6. Dit is hoog en betekent dat wij ons geregeld moeten insmeren om verbranding van de huid te voorkomen. Gemiddeld al na 20 minuten.

Watertemperatuur: De zeewater temperatuur ligt in de kustgebieden zo rond 13 graden.

Watersport: De oost tot noordoostenwind wind wordt in het westelijk en zuidwestelijk kustgebied mogelijk even vrij krachtig. Verder zal er een matige noord tot noordoostenwind staan. De wind neemt later vanmiddag en vanavond snel af en valt dan vrijwel stil.

Avondtemperatuur: Vanavond om 20.00 uur nog temperaturen rond 18 of 19 graden in het noordelijk kustgebied tot 23 of 24 graden landinwaarts.

Drinken mee: Vandaag op pad? Neem voldoende drinken mee voor onderweg (water).

BBQ cijfer 9! Vanavond is het een uitstekend geschikte dag voor de barbecue. Het is later in de middag en vanavond eerst nog warm en rustig weer. Er kan in het midden en oosten hooguit sprake zijn van een spontane bui, maar meer zal het niet zijn. De lucht even in het oog houden.

Meer Blog