Home > Piets blog > Zware overlast! Sneeuw, kans op storm
Volg Piet

Piets blog

Zware overlast! Sneeuw, kans op storm

Tot en met vrijdag verwacht ik soms zware overlast door een pak sneeuw, gladheid en kans op stormweer. Donderdag overdag minder overlast. Ik zet de komende dagen even op een rijtje.
De winter heeft en houdt de komende dagen een grillig en vuil karakter met veel overlast door sneeuw, gladheid en kans op storm. Allereerst komt vanmiddag een gebied met sneeuw en een buiig karakter vanuit het noordwesten ons land binnen. Deze sneeuw bereikt aan het begin van de avond ook het zuiden en oosten. In de kustgebieden en op de Wadden wordt het een mix van regen en sneeuw. Daarbij komt een krachtige tot harde wind uit noordwest tot noord. Wadden en kust vanavond tijdelijk stormachtig. Vannacht wat sneeuwbuitjes met op veel plaatsen lichte vorst. Morgen overdag een aantal winterse buien of buitjes.
In de avond en nacht naar vrijdag toe komt er een harde zuid tot zuidoostenwind te staan. Kust en Wadden storm(achtig). In de nacht vanuit het westen sneeuw. Ook vrijdag volgt met sneeuw en zo kan er een flink pak sneeuw komen te liggen. In de kustprovincies is er vaak ook sprake van een mix met regen. Zaterdag droog met in de nacht op plaatsen matige vorst. Zondag sneeuw, regen en ijzel. Begin volgende week 5 of 6 graden. Via deze site Pietsweer.nl hou ik de ontwikkelingen bij, want het kan best nog iets anders uitpakken.

Meer Blog