Home > Piets blog > Eerste herfststorm!
Volg Piet

Piets blog

Eerste herfststorm!

De ‘R’ zit in de maand en dat merken wij vooral morgen. Het lijkt een complete herfstdag te worden, met in de loop van de middag en ‘s avonds kans op de eerste herfststorm. De waarschuwing voor noordwesterstorm geldt voor de gehele westkust van ons land en het westelijk Waddengebied. Hoe het precies uitpakt is afhankelijk van de koers en ligging van een kleine depressie. Het ziet er op dit moment naar uit dat de verantwoordelijke depressie in de buurt van de Kop van Noord Holland aan land gaat. In dat geval komt het meest zware windveld van stormkracht 9 (met uitschieters in kracht 10) over de west en zuidwestkust te liggen. Als de depressie iets oostelijker komt te liggen krijgt het Waddengebied er ook mee te maken. De koers is nog niet exact te geven, maar een waarschuwing voor stormachtig weer of storm lijkt mij op dit moment wel op zijn plaats.

Verder komt het tot fikse buien met kans op onweer, hagel en zware tot zeer zware windstoten. Bij deze buien geldt voor het IJsselmeer en de Waddenzee ook de kans op waterhozen.

Advies voor de watersport: zoek voor morgenochtend de havens op. Het verkeer moet morgenmiddag en -avond rekening houden met veel regen en daardoor matig of slecht zicht. En kans op windstoten, zware windstoten.

Meer Blog