Home > Piets blog > Gevoelstemperatuur tot -20 graden!
Volg Piet

Piets blog

Gevoelstemperatuur tot -20 graden!

Als het aan de gevoelstemperatuur ligt is het morgen Siberisch koud. Met overdag temperaturen rond -3 of -4 graden en een krachtige oostenwind komt het gevoelsmatig tot strenge of zeer strenge vorst. De gevoelstemperatuur komt morgen zo tussen de -12 en -16 graden te liggen. Dat wordt goed kleden. In de avond en nacht naar zondag toe verwacht ik matige vorst van -6 of -7 graden en dan kan de gevoelstemperatuur met een krachtige wind zelfs dalen tot -19 of -20 graden.

Ook zondag waait het nog (vrij) stevig en verwacht ik een gevoelstemperatuur die in de buurt van de -12 tot -15 graden uitkomt. Op de lange termijn staat de winter volgende week onder druk. Dit komt door de aanwezige bewolking met de kans op sneeuw of lichte sneeuw. Later in de week kan het bij opklarend weer in de nachten stevig vriezen, onder invloed van het sneeuwdek.

De sneeuw die dit weekend en maandag valt (ongeveer 5 tot 8 cm) zal de ijsgroei niet bevorderen. Kortom ik heb en krijg nog geen Elfsteden gevoel en we moeten dit weekend de ijsbanen opzoeken! Het buitenwater is volstrekt onbetrouwbaar.

Meer Blog