Home > Piets blog > Kou-inval, het wordt winter
Volg Piet

Piets blog

Kou-inval, het wordt winter

Het wordt dit weekend een heuse kou-inval die ons vanuit het oosten en noordoosten bereikt. De kou-inval begint zaterdagnacht in het noorden. Zondag volgt geleidelijk aan de rest van Nederland.
Niet alleen in de onderste luchtlagen wordt koude lucht aangevoerd, maar vooral ook in de hogere luchtlagen wordt het flink koud. Hierdoor gaat de regen over in sneeuw en de harde oostenwind helpt een handje om ons een compleet en zeer koud wintergevoel te geven. Zondag en maandag zijn dan ook twee volle winterdagen.

De bovenlucht is de afgelopen winter niet zo koud geweest. Het winterweer met regelmatig sneeuw, in de nachten lichte tot matige vorst kan het wel eens tot en met het volgende weekend volhouden of nog langer. Van dinsdag op woensdag en woensdag is er sprake van een dipje en even een iets hogere temperatuur.
Kortom we staan voor een periode met winterweer in maart en geregeld overlast voor het verkeer.

Tips: hou de komende week rekening met gladheid, sneeuw en overlast voor het verkeer. De eerste dagen voelt het zeer koud aan. Goed warm kleden. Zo ligt de gevoelstemperatuur in de nacht van zondag op maandag tussen -15 en -20 graden. Verder zal er op veel plaatsen sprake zijn van een sneeuwdek. De slee kan weer van stal gehaald worden en er komt ijs in de sloten.

Meer Blog