Home > Piets blog > Lentekansen in april
Volg Piet

Piets blog

Lentekansen in april

Na de extreem koude maart is het nu aan april. Liggen er kansen voor deze maand? Ik denk van wel, maar april is ook een maand die soms maar moeilijk op gang kan komen.
Deze eerste week is ronduit te koud. Na het komende weekend lijkt het hogedrukgebied de slag te verliezen van een depressie die voor de aanvoer van zachte lucht gaat zorgen, maar dat wil niet zeggen dat het echte lenteweer al op maandag of dinsdag volgt. Vaak zien we dat aan het einde van een lange periode van kou, de koude lucht nog behoorlijk tegenstand kan bieden. Ik verwacht niet eerder dan volgende week woensdag de overgang naar het echt zachtere weer met temperaturen tussen 11 en 14 graden. Dan gaat de wind naar het zuiden. Dit gaat samen met regen of een buiig weertype. Maar die regen, daar is de natuur wel aan toe.
Het zal mij niets verbazen dat april dan overgaat op een wisselend weertype tussen kouder en zachter weer. In de tweede helft van de maand liggen er denk ik wel kansen voor de echte lente, met name later in die periode.

Meer Blog