Home > Piets blog > Mogelijk strenge vorst
Volg Piet

Piets blog

Mogelijk strenge vorst

Er is in een groot deel van ons land een flink pak sneeuw gevallen. Zoals ik gisteren al schreef heeft dit voor heel veel overlast gezorgd. Op heel veel plaatsen vanaf de Randstad tot in het oosten van het land is er 10 cm sneeuw gevallen en lokaal wel 15 cm.  Op dit moment sneeuwt het nog steeds matig in het midden, oosten en zuiden van ons land. Langzaam maar zeker zal de sneeuw naar het zuidoosten wegtrekken, maar het blijft tot morgenochtend licht sneeuwen in het oosten en in Limburg.

In het noorden is het droog gebleven. Bij mij in Harlingen ligt nog een beetje sneeuw van afgelopen weekend. Vanavond en vannacht zal het dus op steeds meer plaatsen droog weer worden. Als het flink opklaart kan het boven de verse sneeuw flink koud worden. Het kan op diverse plaatsen in het midden van het land streng gaan vriezen, dat is dus -10°C of nog lager. In het noorden ligt geen sneeuw en komt het kwik niet lager dan -6 of -7 °C.

Plaatselijk ontstaat vannacht ook wat mist of nevel. In de kustgebieden komen er een paar sneeuwbuien die vanaf zee het land opdrijven. We staan voor een onvervalste winternacht met diepvriestemperaturen!

Nog steeds geldt de waarschuwing voor gladheid en door sneeuw of in sneeuwbuien matig zicht.

Meer Blog