Home > Piets blog > Sneeuw, matige of strenge vorst
Volg Piet

Piets blog

Sneeuw, matige of strenge vorst

Het is tot en met vrijdag nog volop lente bij ons. Maar, in het weekend kan de omslag naar winterweer wel eens aan de orde zijn. Het ziet er naar uit dat hogedruk boven Scandinavië samen met lagedruk boven Midden en Oost-Europa en zuidelijk van ons voor een heuse kou-inval kan zorgen.

De komst van deze koude lucht moet zondag gaan plaatsvinden. Zaterdag liggen wij nog in de zachtere lucht met wat regen. Zondag wordt het dan in het noorden snel kouder met sneeuw en misschien eerst nog met een mix van regen. De koude lucht zal zich langzaam naar het zuiden verplaatsen. Pas rond middernacht (van zondag op maandag) of iets later bereikt de koude lucht met sneeuw het zuiden.

Maandag en dinsdag staan ook volledig in het teken van de winter met kans op sneeuwbuien en in de nachten bij opklarend weer matige of mogelijk strenge vorst, -10 tot -15 graden.

Het gaat hier om de lange termijnverwachting, dus kan het nog anders uitpakken. Ikzelf zit wel op de koude toer. Morgen of vrijdag meer hierover.

Ik weet dat wij er niet op zitten te wachten, maar het weer is niet te sturen en maart is maart. Dus kan het weer snel van volop lente naar volop winter terug.

Meer Blog