Home > Piets blog > Spekglad
Volg Piet

Piets blog

Spekglad

Het is nu nog altijd koud met temperaturen die onder nul liggen, maar het dooiweer staat voor de deur. Dit weekend trekt de dooi langzaam maar zeker het land binnen, maar dat gaat niet zomaar!

Er valt vanaf zaterdagochtend af en toe wat lichte neerslag. Eerst in de vorm van lichte sneeuw, maar vooral in het westen en ook in het midden en zuiden is er een grote kans op ijzel!! Het kan op de wegen spekglad worden! Overdag wordt het uiteindelijk +2 °C in het zuidwesten, maar in het midden en oosten blijft het kwik gewoon tussen 0 en -2 °C liggen. Als het niet hoeft ga dan niet de weg op.

In de avond nog wat ijzel of lichte sneeuw, maar in de nacht naar zondag bewolking, nevel en mist en droog. De minimumtemperaturen komen te liggen tussen 0 en -5 °C.

Zondag krijgen we een volgende aanval met zachte lucht. In de loop van de ochtend krijgen we opnieuw neerslag vanuit het westen. Er valt regen, maar er is tijdelijk ook weer een grote kans op ijzel tot in de middag. Vanaf 15-16 uur loopt het kwik in het hele land op naar waarden boven de 2 °C en in het westen al tot +6 °C.

Dan heeft de zachte lucht het uiteindelijk gewonnen van de kou en zal de winter voorlopig even het land uit zijn. In de nacht naar maandag en maandagochtend is het droog, maar kan het door opvriezen van natte weggedeelten nog verraderlijk glad zijn.

Meer Blog