Home > Piets blog > Storm, springtij, hoog water!
Volg Piet

Piets blog

Storm, springtij, hoog water!

Een stormdepressie trekt donderdag over Schotland naar Zuid Scandinavië. Donderdag zal de zuidwestenwind toenemen tot storm of in het Waddengebied tot zware storm, kracht 9 of 10! Donderdagavond of -nacht draait de wind naar het noordwesten en ook dan blijft de stormkracht 9 staan. Met name het Waddengebied en de Noord-Hollandse kust krijgen het zwaarste deel van de storm te verwerken.

Springtij en hoogwater: De (zware) storm zal donderdagavond samen met springtij voor erg hoog water zorgen. Kortom er komt veel water op de hele Nederlandse kust te staan. Ook vrijdag in de kustgebieden en op Het Wad stormachtig weer en een noordwestenwind.

Buien: Donderdagavond en -nacht stormbuien met hagel, onweer, natte sneeuw en zware windstoten tot in kracht 10 of kracht 11. Ook vrijdag nog flinke winterse buien met windstoten en het kan in de nacht van vrijdag op zaterdag landinwaarts wel eens wat wittig worden.

Problemen: Opnieuw kan er schade ontstaan. Ook het hoge water kan met name in het gehele noordelijk kustgebied problemen geven. Er is grote overlast voor het verkeer te verwachten.

Meer Blog