Home > Piets blog > Storm(achtig) en wateroverlast
Volg Piet

Piets blog

Storm(achtig) en wateroverlast

Het wordt een storm(achtige) nacht en zondagochtend. Vanavond neemt de wind in de kustgebieden al toe tot hard of stormachtig uit zuid tot zuidwest. Vannacht komt er stormkracht 9 te staan. De windstoten kunnen tot in kracht 10 uitkomen. In het noordwestelijk kustgebied en in het Waddengebied komt later vannacht en morgenochtend stormkracht 9 te staan uit zuidwest tot west. De wind wordt dan in de overige kustgebieden al minder sterk. Landinwaarts komt een harde tot stormachtige wind te staan met windstoten tot in kracht 9.
Tijdens buien kans op onweer en (zware) windstoten. De wind is niet zo heftig als afgelopen maandag, maar hierdoor kunnen bomen alsnog omwaaien. Een waarschuwing voor het verkeer en de watersport!

Wateroverlast
De komende dagen valt er soms veel regen. Dit lijkt met name van zondag op maandag het geval, met dan de meeste regen in het noorden. Plaatselijk kan meer dan 30 mm vallen en is er kans op wateroverlast. Ook van maandag op dinsdag en dinsdag overdag kan er regionaal veel regen vallen. Woensdag en donderdag blijft het ook beslist niet droog. Het waait deze dagen ook flink. Meest een harde tot stormachtige wind.

Meer Blog